Alte solutii alternative dingtre care poti alege in afara creditelor de nevoi personale

Alte solutii alternative dingtre care poti alege in afara creditelor de nevoi personale

Creditele nebancare, cunoscute si drept imprumuturile rapide, reprezinta de cativa ani, una dintre cele mai populare forme de creditare a populatiei. In conformitate cu un sondaj efectuat in luna Mai a acestui an, de catre un portal online de comparare a creditelor, Imprumuturi24.com, peste 67% dintre romani au apelat la solutia creditelor ifn pentru a-si rezolva diversele probleme cu banii pe care le-au intampinat. Insa, reprezinta aceste credite nevoi personale cea mai avantajoasa solutie pentru persoanele care au nevoie urgenta de bani?

De ce creditele nevoi personale sunt o solutie avantajoasa?

Fara doar si poate atunci cand este vorba despre rapiditate, celeritate, comoditate si simplitate, creditele nebancare sunt cea mai avantajoasa metoda de a imprumuta bani. Desi nu este vorba despre sume mari de bani, maxim 1400-1500 Ron, astfel de imprumuturi se caracterizeaza prin simplitatea cerintelor si rapiditatea acordarii. Preaprobarea lor nu dureaza mai mult de 5 minute, se efectueaza online, nu sunt solicitate foarte multe acte, nu trebuie ca solicitantul sa se deplaseze la banca, iar banii proveniti din aceste Credite pentru nevoi personale intra in contul/cardul bancar al solicitantului intr-un interval foarte scurt de timp.

De aceea, aceste forme de creditare de tip ifn sunt atat de populare si bine primite de catre populatie. In plus, toate costurile legate de aceste credite ifn sunt la vedere, iar clientul stie de la inceput pe ce perioada de timp se intinde creditul si care sunt sumele pe care trebuie sa le plateasca la fiecare rata. Tot ceea ce trebuie sa ai pentru a benficia de aceste imprumuturi este un loc de munca si un venit stabil, valoarea acestuia nefiind atat de importanta (desigur, cu cat cuantumul incasarilor lunare este mai ridicat, cu atat solicitantul va putea cere maximul sumei care se acorda printr-un astfel de imprumut).

Alternative la creditele nevoi personale

Din pacate, alternativa la creditele ifn se loveste de niste impedimente majore din partea institutiilor bancare: veniturile solicitantului, bonitatea financiara a acestuia, credit scoringul si procedura bancara de acordare a unui imprumut. Bancile se misca foarte greu atunci cand este vorba sa banii lor si de increderea pe care trebuie sa o acorde solicitantilor. Daca o persoana prezinta garantii financiare solide (un venit lunar mediu si peste medie, bonitate financiara si un istoric de creditare imepcabil), atunci, cu siguranta, va beneficia de ajutorul bancii. Insa, daca nu sunt indeplinite aceste conditii, atunci solicitantul trebuie sa inarmeze cu foarte multa rabdare. Totusi, unele banci manifesta o mai mare larghete in aprecierea clientului si ii ofera acestuia diverse solutii de imprumutare:

  • Cardul de credit – reprezinta o solutie de urgenta in care poti imprumuta bani, insa, atat timp cat solicitantul isi poate rambursa la timp sumele lunare consummate, astfel incat sa nu fie nevoit sa plateasca dobanzile suplimentare. In cazul in care acesta il foloseste pentru retrageri, va sfarsi prin a plati mai mult decat a imprumutat. Desi se aseamna cu creditele nebancare, intr-o oarecare masura, macar in cazul acestora, clientul stie exact cat are de platit.
  • Credite nevoi personalecu asigurare de viata si somaj – suma care se poate imprumuta este una destul de mare, insa totul depinde de nivelul salarial si de istoricul de credit al solicitantului (daca acestea sunt la un nivel ridicat, atunci sansele de a primi suma de care ai nevoie sunt foarte mari).
  • Credite nevoie personale fara garantii imobiliare – la fel ca si in cazul de mai sus, suma pe care o poate primi solicitantul este una cu mult mai mare decat in cazul creditelor ifn, insa, este conditionata de aceleasi criterii de acordare, precum cele mai sus mentionate.

Desigur, toate aceste instrumente bancare necesita un timp mai indelungat de acordare, cererea solicitantului fiind evaluata si re-evaluata, prin prisma diferitelor filtre bancare. Gradul de siguranta in ceea ce priveste acordarea nu este atat de ridicat, precum in cazul creditelor nebancare, de aceea, atat timp cat o persoana are nevoie de bani urgent, pentru rezolvarea unei situatii neprevazute, creditele nevoi persoanale de la institutiile nebancare reprezinta cea mai fiabila si avantajoasa solutie.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>