O analiza asupra avantajelor si dezavanatajelor creditelor nebancare, care stabileste daca acestea sunt bune sau rele.

Creditele nebancare sunt bune sau rele?

Ori de cate ori auzim expresia “oferim credite” ne gandim cat de bune sau rele sunt conditiile de acordare ale acelor credite nebancare. Totodata luam in considerare si faptul ca in momentul in care avem nevoie de bani urgent, astfel de credite reprezinta cea mai rapida solutie de rezolvare a problemei. Pe langa avantajele evidente ale acestui tip de credit, trebuie prezentate si aspectele mai putin pozitive ale acestora, insa, raportat la o situatie urgent este cat se poate de evident ca aceste credite sunt cea mai buna optiune fata de alte tipuri de credit (cum ar fi creditul obtinut de la o banca).

Creditul doar cu buletinul, cea ai buna solutie pentru rezolvarea problemelor urgente

Relaxarea conditiilor de acordare a creditelor nebancare, faptul ca societatile de tip ifn acorda in cele mai rapide conditii sume de bani (echivalentul unui salariu), dar si procedurile greoaie care trebuie indeplinite la banci au marit considerabil numarul persoanelor care apeleaza la un credit rapid online.

Imprumuturile de bani, creditele de orice fel, serviciile bancare si celelalte instrumente sau institutii finaciare exista si isi deruleaza activitatea de peste 500 de ani. Este bine cunoscuta situatia din diferite epoci istorice in care persoanele care aveau bani imprumutau pe cei care nu aveau in schimbul unei dobanzi (cu o valoare de “n” %). Asadar, un astfel de tip de credit doar cu buletinul reprezinta intr-o oarecare masura definitia acestui tip de afacere, care este beneifica pentru ambele parti implicate.

Cum s-au dezvoltat sistemele bancare si cele de acordare a creditelor nebancare

Inca de la fondarea conceptului de sistem bancar in sensul legal al termenului, cele doua concept au existat in paralel. Nevoie de economisire a omului a fost echilibrata de nevoia de consum a acestuia, astfel incat sistemul bancar se ocupa de atragerea economiilor oamenilor, in timp ce le oferea si instrumente de creditare, iar societatile nebancare (care erau in forma lor incipienta) oferea in mod exclusiv imprumuturi rapide pe un termen determinat, in schimbul unei dobanzi stabilite de catre partile implicate.

Bancile si-au schimbat in permamenta modul de acordare a creditelor, in timp ce companiile nebancare au ramas fidele sistemului de creditare stabilit (acela al creditelor nebancare). Daca la inceputuri, moneda de schimb era reprezentata de marfuri si metale pretioase, de-a lungul istoriei, odata cu aparitia monedei in sensul cunoscut astazi, banii au devenit obiectul de economisire/creditare. Aceste institutii financiare si-au concentrat existenta la inceputuri in jurul templelor, insa, treptat, au evoluat in institutii de sine statatoare, care in schimbul unor comisoane (bancile) sau dobanzi (societatile nebancare) ofereau credite celor interesati.

Sunt bune sau rele creditele nebancare?

Privit din punct de vedere al rapiditatii, eficientei si modului de acordare, creditul rapid online sau creditul doar cu buletinul reprezinta cele mai avantajoase modalitati de rezolvare, pe termen scurt, al unor probleme stringente. Clientul nu are nevoie decat de foarte putine acte/documente pentru a primi acest tip de credit nebancar si nu trebuie sa se deplaseze la sediul/sucursala societatii respective pentru a sta de vorba cu un reprezentant al acesteia si pentru a trece interviul de acordare a imprumutului, asa cum se intampla in cazul bancilor.

Suma de bani este virata foarte rapid (intre 24-48 de ore) de la solicitare, ceea ce este incomparabil mai avantajos decat in cazul bancilor(unde o astfel de procedura poate dura si pana la doua saptamani, asta daca nu ii este respinsa cererea clientului). In plus, de astfel de credite prietenoase, poate beneficia o paleta mai larga de persoane, inclusiv cei care au un credit scoring negativ sau au fost semnalati ca rau platnici la Biroul de Credit. Nu o sa fiti intrebat despre destinatia banilor si nu trebuie justificata cheltuirea acestora, asa cum se intampla la banci. Nu este nevoie de garantii sau giranti, ca in cazul imprumuturilor de la banci.

Raportat la aspectele mai putin pozitive, creditele nebancare sunt purtatoare de dobanzi mari (nivelul DAE este intre 1000%-4000%), de aceea atunci cand va orientati catre un astfel de credit trebuie sa il considerate doar un ajutor pe termen scurt, nicidecum o solutie pe termen mediu sau lung. Aditional, suma de bani imprumutata este generatoare de penalitati zilnice in cazul in care nu este rambursata la timp si in conditiile stabilite.

In concluzie, punand in balanta beneficiile si dezavantajele creditelor nebancare urgente, putem spune ca acestea sunt bune, datorita avantajelor numeroase oferite celui care se imprumuta. Nu uitati, insa sa imprumutati banii intr-un mod cat mai responsabil!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>