Cum se descurca consumatorii cu gestionarea unui credit rapid

Cum se descurca consumatorii cu gestionarea unui credit rapid

Avalansa creditelor online fara acte care a cuprins piata financiara in ultimii doi ani a oferit romanilor noi perspective in ceea ce priveste acoperirea diverselor probleme de natura pecuniara cu care acestia se confruntau. Influxul acesta de credite rapide doar cu buletinul a reprezentat, pentru multi dintre acestia un colac de salvare care a aparut la momentul oportun, pentru a-i salva din situatii financiare care pareau fara rezolvare. Fiindca pentru multi dintre acestia, creditele nebancare online au constituit o noutate absoluta, a fost necesara o familiarizare cu acest tip de instrumente nebancare, mai ales ca, poate parea putin suspect faptul ca societatile nebancare de tip IFN ofera sume de bani fara sa ceara prea multe documente si dovezi ale veniturilor realizate, asa cum se intampla in cazul bancilor. Procesul obtinerii unui credit rapid, precum si aceasta industrie aflata in plina dezvoltare au devenit mult mai vizibile in perioada recenta (in special incepand cu anul 2014) si au capatat recunoastere datorita cresterii segmentului non-bancar in Romania.

Reprezinta creditul rapid o solutie viabila pentru rezolvarea problemelor financiare ale unei persoane?

Aceasta consituie principal intrebare caruia trebuie sa-i raspunda companiile nebancare care acorda credite nebancare online. Initial, pana acum cativa ani, accesarea unui credit rapid nu era o procedura atat de facila, precum este astazi. Persoana interesata trebuia sa se deplaseze la sediul companiei nebancare care se ocupa de acordarea de credite rapide doar cu buletinul, sa prezinta o serie de documente justificative legate de persoana sa si de veniturile realizate si apoi sa astepte o perioada de pana la 5 zile, pana cand isi primea banii de care avea atat de mare nevoie. Desi se asemana oarecum cu procedura de aplicare pentru un credit urgent de la o banca, inca de pe atunci, creditele nebancare online isi conturau forma actuala, aceea de cele mai rapide si simple instrumente nebancare de obtinere imprumut a unor sume de bani.

Astazi, creditul rapid reprezinta:

  • Cea mai simpla metoda de accesare a unei sume de bani, atunci cand ai nevoie;
  • Pasi putini si o procedura minimalista de completare si trimitere a formularului de aplicare pentru obtinerea de credite online fara acte;
  • Primirea banilor se face intr-o perioada foarte scurta, de maximum 24-48 de ore, iar in unele cazuri chiar mult mai rapid (doar cateva ore);
  • Un instrument financiar care este la indemana oricui, indiferent de credit scoring.

 

Cum sa gestionezi un credit rapid, astfel incat sa te bucuri de avantajele acestuia la maximum

Deoarece foarte multe persoane care au aplicat sau au folosit astfel de credite rapide doar cu buletinul nu au imprumut in acest mod bani inainte, metodalor de abordare a acestor imprumuturi nebancare rapide difera de la un caz la altul. Totodata, nivelul salarial al celor care aplica pentru credite nebancare online este diferit de la un aplicat la altul; sunt foarte multe persoane care realizeaza castiguri mai mari decat nivelul salariului mediu pe economie in Romania, iar altii abia se descurca cu un salariu minim pe economie. Diferenta dintre acestia se poate vedea in modul in care se realizeaza rambursarea creditelor online fara acte pe care acestia le-au accesat. Prima categorie reuseste sa isi returneze imprumuturile rapide contractate fara nicio problema, in timp ce a doua categorie inca are probleme in a se descurca cu gestionarea acestor credite rapide doar cu buletinul.

De ce reusesc cei din prima categories a-si gestioneze in mod corect creditele rapide contracate? Chiar daca fiecare banut pe care il castiga le este mai mult decat necesar, acestia au inteles ca un credit rapid reprezinta un instrument bancar de mare ajutor doar pe termen scurt si returnarea acestuia in termenul de plata stabilit este cea mai buna solutie. Cea de-a doua categorie a inteles mai greu acest aspect, tocmai pentru ca au experimentat tot timpul cheltuieli neprevazute. Acestia au intampinat o problema si nu au mai avut timp sa astepte pentru a o rezolva la urmatoarea incasare a salariului. Nu toata lumea are pusi deoparte bani sau au economisit, insa nici solicitarea de credite online fara acte fara a avea o acoperire de plata reala nu este o solutie.

Studiile realizate printre persoanele care au apelat la solutia oferita de creditele nebancare online au relevant faptul ca toti cei care au imprumutat cu atentie, calculandu-si resursele financiare in mod atent, inainte de a aplica la un credit rapid, au reusit sa-si gestioneze asa cum trebuie rambursarea credite rapide doar cu buletinul pe care le-au accesat. Iata ce trebuie sa stie orice persoana care doreste sa contracteze credite online fara acte, astfel incat sa reuseasca sa gestioneze plata acestora in termenul stabilit:

  • Un credit rapid trebuie contractat doar daca stii ca il poti plati in termenul agreat la aprobarea acestuia;
  • Creditele nebancare online vor costa intotdeauna mai mult decat suma pe care o primesti (cu exceptia cazului in care accesezi un mini-credit cu dobanda 0%) asa ca trebuie sa stii ca ai de plata si o dobanda pentru suma imprumutata;
  • Unele persoane care apeleaza la creditele rapide doar cu buletinul o fac pentru a evita taxele aplicate de catre banci la operatiunile de overdraft sau penalizarile pentru intarzierile la plata banilor pentru cardurile de credit sau a altor facturi. Faptul ca nu isi pot achita aceste taxe decat apeland la un credit rapid nu inseamna ca trebuie sa-si extinda perioada de rambursare pentru acest imprumut pentru a le acoperi pe celelalate.

Atat timp cat vei imprumuta in mod responsabil, vei gasi in creditele urgente nebancare un aliat de nadejde care te va ajuta sa iti rezolvi orice problema.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>