Diferenta dintre variatele tipuri de credite si care credit trebuie ales intr-o anumita situatie

Diferenta dintre variatele tipuri de credite si care credit trebuie ales intr-o anumita situatie

Folosind facilitatile moderne, cuantumul banilor cash sau a unui credit poate fi mentinut la o anumita valoare, cu ajutorul urmarii unor pasi simpli, de catre orice persoana. Oamenii, adesea, adopta tot felul de decizii pripite si fara sa se gandeasca in prealabil la acestea, ceea ce va conduce, invariabil, la niste datorii uriase si istorice de credit negative. De aceea, atunci cand este vorba despre credite in Romania, ideal ar fi ca oamenii sa se informeze in prealabil despre toate formele de creditare, care sunt consecintele asumarii unui credit rapid, dar care sunt si solutiile care ii pot ajuta sa finalizeze totul, in cei mai buni termeni pentru acestia. Iata, asadar, care sunt cele mai populare tipuri de credite si situatii in care acestea pot fi mai costisitoare decat te-ai fi asteptat la inceput.

Creditele rapide

Una dintre cele mai populare si usor de obtinut forme de creditare, creditul urgent online are o valoare care nu depaseste suma de 1500 Ron, iar durata maxima de rambursare este cuprinsa intre 30-45 de zile. In functie de creditor, de suma imprumutata si de varsta celui care se imprumuta, valoarea ratei dobanzii este, mai mereu, una foarte ridicata. De aceea, atunci cand doresti sa contractezi un astfel de credit, ar fi bine sa cantaresti cu mare atentie care sunt costurile si repercursiunile pentru buzunarul tau (daca nu ai nicio alta solutie, dar esti capabil sa returnezi banii imprumutati in timpul stabilit, atunci aceasta solutie se va dovedi una avantajoasa pe termen scurt, pentru tine; daca nu, atunci gandeste-te de zece ori inainte de a face acest pas). Foarte multe dintre companiile nebancare precum Zaplo.ro, Ferratum.ro, Vivacredit sau Creditfix, care se numara printre cele mai cunoscute astfel de societati din domeniul nebancar acorda termene suplimentare in cazul in care nu se achita la timp creditul rapid obtinut. Nu uita, totusi, ca acest aspect, desi pare a fi unul benefic pentru tine, in prima faza, el nu inseamna decat o crestere in valoare a sumei totale de plata pentru acest credit. Totul se poate rezolva rapid cu un credit de refinantare.

Imprumuturi pe termen lung (plata in rate, de nevoi personale sau de consum)

Creditul de nevoi personale se defineste drept unul dintre creditele pe termen lung, insa, exista posibilitatea de a imprumuta bani si pentru o perioada relativ scurta de timp. Totul depinde de situatia ta financiara si de tint ape care ti-o fixezi pentru imprumut. Situatiile in care oamenii pot folosi un credit personal: achizitionarea de bunuri de larg consum, repararea si renovarea caselor, vacante si turism, diverse evenimente din viata personala, etc. Valoarea unui astfel de imprumut este intre 500 si 10000 de Euro, iar perioada de rambursare este intre 6 si 60 de luni. Spre deosebire de creditele rapide, cele de nevoi personale difera prin ratele de dobanda foarte mici, care cu cat este mai lunga perioada de returnare a imprumutului, cu atat acestea sunt mai scazute. In plus, pentru a te bucura de avantajele unui credit de nevoi personale, trebuie sa ai un loc permanent de munca si un venit care sa aiba o valoare cat mai ridicata (mai ales ca sunt luate in calcul mai multe aspecte atunci cand se acorda creditul).

Creditul auto

Un astfel de credit este acordat pentru achizitionarea unui automobil (pe care trebuie sa dovedesti ca il cumperi), avand o valoare cuprinsa intre 1000 si 15000 de Euro. Perioada de rambursare a unui credit auto este cuprinsa intre 6 si 72 de luni.

Creditele securizate (impotriva colateralilor)

Scopul sau este unul de protectie, fiind folosit ins pecial pentru protejarea impotriva tertilor imobiliari, iar valoarea acestuia se poate situa intre 7000 si 100000 de Euro. Baza de calcul a unui astfel de credit este data de catre valoarea proprietatii ipotecate, intinzandu-se pe o perioada de pana la 30 de ani. Acestea pot fi utilizate pentru achizitionarea de imobile, repararea unei cladiri, inceperea unor afaceri sau pentru refinantare.

Creditul de refinantare

Cunoscut si sub denumirea de credit de consolidare (dat fiind faptul ca mai multe credite de diferite valori sunt platite prin intermediul unuia singur), creditul de refinantare este unul dintre cele mai folosite instrumente bancare din tara noastra. Deoarece permite achitarea unor credite multiple, acest tip de credit este preferat datorita faptului ca nu mai trebuie sa-ti faci griji pentru plata mai multor rate, cid oar a uneia singure.

Despre ratele de dobanda si termenii de imprumut

Din moment ce fiecare dintre aceste tipuri de credite in Romania au proprii termeni de acordare si scopul in care sunt utilizate, este normal sa aiba si rate de dobanda diferite. Pentru creditele cu valori ridicate si cu un termen de rambursare mai mare, dobanda va fi mai scazuta; in cazul creditelor rapide, acestea au un termen scurt de rambursare, iar valoarea lor este scazuta, insa, cu toate acestea, dobanda este una mai mare, tocmai pentru ca astfel de credite sunt destinate unor situatii exceptionale. De aceea, prin intermediul site-ului nostru te invitam sa descoperi cum se calculeaza DAE pentru un astfel de credit, dar si cum sa evaluezi fiecare tip de credit, astfel incat sa inveti cat mai bine cum sa fii in avantaj, atunci cand folosesti orice forma de creditare.

0 replies

Trackbacks & Pingbacks

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>