Cateva sfaturi practice care te vor ajuta sa economisesti bani

Cum sa economisesti- cateva sfaturi practice care te vor ajuta sa economisesti bani pentru zile negre si sa nu apelezi la ajutorul creditelor online

Oamenii, in general, stiu ca banii nu cresc in copaci. Pentru a putea fi capabili sa realizeze cheltuieli, acestia au nevoie de existenta unui loc de munca, care sa le ofere un salariu, si, prin urmare, posibilitatea de a avea o sursa regulata de venituri. Pentru cei care nu sunt foarte materialisti si doar isi doresc sa-si acopere cheltuilile zilnice, banii obtinuti dintr-o slujba platita chiar si mai putin, le va fi de ajuns. Insa, in realitate, viata este cu mult mai complicata decat in teorie. In plus fata de cheltuielile zilnice, de multe ori se intampla ca viata sa ne ofere diverse situatii pe care nu le-am luat in calcul.

In astfel de situatii, o sa ai sigur nevoie de bani imprumut, ceea ce inseamna ca daca nu-i ai sub forma de economii, atunci o sa trebuiasca sa apelezi la solutia creditelor nebancare, pentru a acoperi aceste cheltuieli neprevazute. Acest tip de imprumut este aproape foarte usor de obtinut, insa ceea ce oamenii nu realizeaza imediat este ca nivelul ratelor de dobanda este socant de ridicat. Pe termen lung, a contracta astfel de credite rapide pentru restantieri ii poate impiedica pe oameni sa identifice o metoda de a iesi din putregaiul financiar si sa inceapa sa economiseasca.

Sfaturi pentru a economisi chiar si atunci cand ai credite online 

Schimba-ti modul de a cheltui!

O multime de oameni nu realizeaza ca atunci cand cheltuiesc in mod constant sume mici, acest lucru cauzeaza un pericol ridicat atunci cand doresc sa economiseasca. Daca preferi sa iei masa de pranz in oras alaturi de colegi in mod regulat, atunci trebuie sa te gandesti ca acest obicei nu face decat sa-ti largeasca buzunarul, mai ales atunci cand devine ceva obisnuit si zilnic. O sa ai nevoie de ajutorul creditelor nebancare cat de curand daca vei contiuna sa procedezi astfel. Frecventa cumparare de cafea sau ceaiuri iti va crea un gol in portofel, asa cum se intampla si atunci cand consumi banii pentru editiile tiparite ale ziarelor. Multi oameni considera astfel de cheltuieli ca fiind absolut necesare, de aceea multi ajung sa apeleze la credite rapide pentru restantieri fiindca nu stiu cum sa economiseasca. Nu, nu ai nevoie de astfel de cheltuieli zilnice, in realitate. In loc sa cheltui banii zilnic pentru pranzul alaturi de colegi, mai bine impune-ti sa o faci doar o data sau maximum de 2 ori pe saptamana. In restul saptamanii, pregateste-ti pranzul acasa si mananca-l la serviciu. Este valabil si pentru cafea si ceai, pe care le poti preagati de acasa si savaura la serviciu. Adu-le la serviciu si incalzeste-le in cuptorul cu microunde si nu o sa mai ai nevoie de bani imprumut. Aceste mici schimbari te vor ajuta,cu siguranta, sa previi contractarea de credite online.

 

Foloseste un cont bancar diferit pentru economii

Multi oameni prefera sa aiba un singur cont bancar pe care opereaza diverse operatiuni bancare. De la primirea salariului lunar si pana la crearea cecurilor cu care isi platesc cheltuielile lunare, acest cont bancar singular acumuleaza un trafic intens de cheltuieli sau creditari. In acest mod, oamenii sunt impiedicati sa economiseasca, deoarece toti banii sunt intr-un singur loc. Ulterior acestia vor avea nevoie de bani imprumut si vor fi nevoiti sa apeleze la solutia credite rapide pentru restantieri pentru a-si rezolva problemele. Pentru a preveni necesitatea apelarii la creditele nebancare, mai ales atunci cand ai nevoie acuta de bani, este important sa-ti creezi un cont separate pentru economii. In acest mod, nu toti banii tai vor fi predispusi sa fie cheltuiti.

Pune bani deoparte si apoi depune-i la banca, intr-un cont separat

Din momentul in care ti-ai deschis un nou cont bancar, o idee destul de inteleapta ar fi aceea de a pune niste bani deoparte din salariul tau, pe care sa-i depozitezi la banca. Ca sa te obisnuiesti cu ideea, poti incepe cu niste sume mici. Apoi, vei observa ca iti vei propune sa maresti suma economisita si depozitata. Asemenea micilor cheltuieli, si micile economii se aduna, numai ca vor reprezenta un plus pentru tine, nu un minus. Atunci cand ai bani economisiti, o sa poti da chiar si bani imprumut prietenilor sau familiei. Sau, mai bine i-ai invata si pe ei aceasta metoda de economisire si, in mod cert, voi o sa faceti parte din grupul celor care nu vor avea nevoie sa apeleze la creditele rapide pentru restantieri.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>