Creditele nebancare, din ce in ce mai populare in Romania

Creditele nebancare, din ce in ce mai populare in Romania

Lasate pe piata romaneasca intr-o perioada in care increderea in formele de creditare oferite de banci este din ce in ce mai scazuta, creditele nebancare reprezinta cea mai rapida modalitate de a obtine bani, atunci cand ai nevoie. Increderea in aceste instrumente financiare este, pe zi ce trece, din ce in ce mai mare. Acest aspect a fost relevant de studiul online, efectuat in luna Mai a acestui an, de catre portalul imprumuturi24.com, care se ocupa de studierea celor mai bune oferte de creditare, de pe piata nebancara din Romania.

In anul 2015, valoarea totala a creditelor contractate de catre populatia Romaniei a fost de aproximativ 5,1 miliarde de Lei, ceea ce a depasit cu de peste 20 de ori valoarea totala a creditelor oferite de catre bancile traditionale din tara noastra. Conform studiului de specialitate, 46% dintre romani au incredere in creditele de nevoi personale si in societatile nebancare, declarandu-se interesate sa contracteze in perioada urmatoare un astfel de imprumut rapid. Ceea ce este imbucurator este faptul ca 93% dintre romani stiu ce inseamna imprumutul responsabil, de aceea, inainte de a accesa un astfel de instrument financiar, se informeaza in mod temeinic. De altfel, in anul precendet, in 2015, romanii au ales sa se imprumute in limita sumei de maxim 5000 de Euro, majoritatea lor alegand imprumuturile rapide, cu o valoare cuprinsa intre 500 si 1000 Lei.

Studiul realizat de catre portalul imprumuturi24.com a mai relevant faptul ca 67% dintre romani prefera imprumuturile rapide online pentru a-si rezolva cheltuielile neprevazute (facturi la utilitati, probleme de sanatate, probleme cu masina sau locuinta, repararea obiectelor electro-casnice, etc.) Peste 70% dintre clienti romani care au accesat pana in prezent un credit nebancar au declarat ca sunt dornici sa acceseze un nou astfel de credit, in cazul in care situatia ar impune-o. Romanii sunt constienti de ceea ce inseamna un credit nebancar, cum poate fi acesta accesat, care sunt avantajele oferite, dar si dezavantajele acestora, ce inseamna sa imprumuti in nod responsabil si care sunt cele mai benefice forme de creditare nebancara.

Interesat este ca, pe piata nebancara romaneasca, din ce in ce mai multe astfel de companii isi fac aparitia, iar cresterea numarului acestora vine ca o confirmare a faptului ca Romania se afla pe drumul cel bun in ceea ce priveste aceasta forma de creditare rapida a populatiei. Fiecare societatea nebancara, nou-infiintata, aduce pe piata nebancara diverse solutii inteligente de imprumutare, care sunt in avantajul populatiei. Cel mai elocvent, in aces sens, este mini-creditul cu o valoare specificata, care, atunci cand este contractat pentru prima data, il exonereaza de plata dobanzii pe solicitant. In atare conditii, creditarea nebancara din Romania se dovedeste a fi de un real ajutor celor care nu se incadreaza in conditiile de creditare impuse de banci, venind in sprijinul tuturor acelor persoane care au nevoie de bani urgent. Desigur, romanii stiu ca doar atunci cand imprumuta in mod responsabil, aceste credite nebancare se dovedesc a fi un adevarat prieten, care la nevoie, se cunoaste!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>