Rolul creditelor online urgente in intreaga zona de finantare

Rolul creditelor online urgente in intreaga zona de finantare

Expertii in finante incearca, zilnic, sa-si explice de ce creditele nebancare online au crescut in popularitate, devenind unele dintre cele mai accesate forme de imprumut din ultima perioada. In trecut, imprumuturile nebancare era solicitate mai degraba de catre persoanele care aveau datorii sau de catre cei care erau imprumutatori cronici. Astazi, acest aspect s-a schimbat in mod conisderabil, in sensul ca persoanele care acceseaza  credite online urgente fac parte din categoria celor care au venituri ce depaseasc media salariului mediu pe economie. In Romania, in special, nivelul de penetrare al acestui tip de imprumut rapid online a crescut simtitor, foarte multi dintre clientii companiilor nebancare de tip IFN situandu-se pe segmentul celor care castiga salariul mediu pe economie. Care este avantajul acestor imprumuturi nebancare raportat la celelalte tipuri de credite oferite de catre bancile traditionale si modul in care acestea influenteaza piata financiara din tara noastra vom afla in cele ce urmeaza.

Creditele online urgente- motorul pietei de finantare din Romania in anul 2018

Conditiile economice, cele de creditare, precum si reticenta oamenilor fata de sistemul traditional de finantare (prin intermediul bancilor), dar si faptul ca multi dintre solicitanti doresc sa aiba parte de o procedura simpla si care sa nu implice deplasarea de acasa, face din creditele nebancare online, una dintre cele mai bune optiuni din piata financiara romaneasca.

Dupa ce criza economica a trecut si efectele sale au disparut, salaratilor romani li s-a deschis perspectiva imprumuturilor nebancare. Celebrul credit cu buletinul de dinainte de anul 2009 a reaparut sub forma unui simplu credit 2018, care ofera celor ce indeplinesc conditiile minime de acordare a aceptor credite online urgente posibilitatea de a imprumuta, pe termen scurt, diverse sume de bani (cu valoare limitata) pentru a acoperi cheltuielile legate de vacante, achizitionarea de obiecte electrocasnice si electronice, bilete la concerte exclusiviste, etc.

Avantajul principal al acestor imprumuturi nebancare rezida in procedura foarte simpla care trebuie urmata atunci cand se solicita creditul nebancar. Este vorba despre produse de creditare care se acorda de cele mai multe ori exclusiv online, fara a fi necesare foarte multe acte, indeplinirea unor formalitati si fara ca persoana interesata sa se deplaseze de acasa sau de la serviciu atunci cand trimite cererea de aplicare. Acest aspect al unui simplu credit 2018 face ca oamenii sa fie mai deschisi catre aceasta forma de creditare decat cea a bancilor. Imprumuturile bancare urmeaza o procedura greoaie, in care trebuie respectata o anumita linearitate sacaitoare (deplasare la banca, stat la coada, discutii la ghiseul/biroul unui reprezentat al bancii, prezentarea unor documente justificative, asteptarea in decursul unei anumite perioade pentru aprobarea imprumutului). In plus, bancile au un sistem legat de eligibilitate care este foarte strict, rigid si care, de cele mai multe ori, ofera nesiguranta celui care solicita imprumutul. Faptul ca bancile nu ofera un grad ridicat de certitudine in legatura cu aprobarea unui imprumut le face inaccesibile multor dintre categoriile de clienti care apeleaza la credite online urgente.

Diferente intre creditele online urgente si imprumuturile de la banci

In cazul imprumuturilor nebancare, cerintele necesare pentru ca o persoana sa se bucure de accesare unui simplu credit 2018 sunt la vedere, afisate pe paginile principale ale companiilor nebancare. In schimb, bancile nu au toate conditiile de acordare a unui imprumut facute publice, acestea fiind tinute ascunse in sistemul intern de scoring al bancilor.

Bancile cauta intotdeauna persoane care au un credit scoring foarte bun, care sa le ofere un grad ridicat de solvabilitate si care sa ramburseze imprumutul si dobanzile aferente fara probleme. Chiar daca lucrurile stau in acelasi sens si in cazul companiilor de tip IFN, acestea nu sunt atat de stricte in ceea ce priveste istoricul de credit al aplicantului. In plus, societatile nebancare acorda imprumuturi nebancare si persoanelor care au avut intarzieri de plata la creditele anterioare sau care nu au un credit scoring prea stralucit.

In ultimi sapte ani (de cand a inceput criza economica) multe lucruri s-au intamplat pe piata financiara romaneasca. In urma modificarilor legislative, atat in domeniul bancar, cat si in cel nebancar, cei care imprumuta bani sunt mai bine protejati decat erau inainte. Chiar daca economia se reface incetul cu incetul, iar clientii sunt din ce in ce mai stabili financiar, multe banci au ales sa-si pastreze stilul rigid de pana acum, alegand sa fie cat mai sigure referitor la cei pe care ii imprumuta. In schimb, companiile nebancare acorda credite online urgente bazandu-se pe gradul ridicat de al cererilor si pe faptul ca multi dintre cei care aplica au inteles ca doar imprumutand responsabil, toata lumea o sa fie fericita.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>